3 juli 2020
19:00

Fristads GoIF

Referat: Kinna IF - Fristads GoIF

Hemmapremiär på en fantastikt välkomnande Viskavallen, ja visst gör den skäl för titeln Marks vackraste plats när gräsmattan ser så inbjudande ut som i dagsläget. Gästande lag för dagen var Fristad som skulle försöka göra sommarlovet lite tråkigare får de rödklädda Kinnakillarna. Startelvan var till stort den samma som i premiären, skillnaden blev den att Rinor fick chansen från start i en elva som såg ut såhär Nikolai Töråsen – Gustav Åstrand, Jonathan Axebrink, Jonathan Martinez, Oskar Johansson – Niklas Ragnarsson, Gustav Bryngelsson, Samir Khan – Ghorge Ashour, Jonatan Björk, Rinor Dobraj.

Matchen hinner knappt starta innan Fristad redan efter 24 sekunder är oerhört nära att ta ledningen efter en öppnande boll ut på högerytan där ytter möter boll och viker innan, avslutet rullas tätt utanför bortre stolpen. Knappt hinner vi andas ut från denna chans innan Kinna svarar med ett ledningsmål. Det är Ragnarsson som stöter ned en boll till Bryngelsson. Bryngelsson, tittar upp, håller undan och stegar in i mittcirkeln och lägger en klockren boll mellan Fristads backar till en löpande Ashour som drar målvakten för att helt ren rulla in ledningsmålet. Enkelt, påpassligt och kyligt fotbollsmål!

Första kvarten av matchen är det Kinna som har mestadels boll, men håller den inomm laget och inga större chanser finns att rapportera om, just i det läget så passar Fristad på att kvittera, det är efter en omställning där vi inte är på tårna ordentligt att hinna hem i försvarsspelet och blir överspelade på vänstersidan, Fristad gör anfallet bra och rullar sig igenom Kinna och väl i straffområdet är det en riktigt kylig avslutning mellan Töråsen och stolpen som ger Fristad kvitteringen. Matchbilden jämnas ut efter kvitteringen och Fristad lyfter sina postitioner rejält. Halvleken är jämn, i sekvenser blixtrar det till och lagen byter chanser med varandra för att sedan bevaka lite igen. Bland det vi får se är en högklassig benparad av Töråsen och en hörna i överliggaren av Bryngelsson.

Slutet av halvleken blir dyrbar för KInna, både Axebrink och Åstrand tvingas bryta för skador och till andra halvlekens start får lagledningen såleddes göra två rena byten, Rasmus Cisterna kommer in som mittback och Luka Calic får ta Åstrand.

Andra halvlekens första ordentliga chans är 10 minuter in i halvleken där piggt löpande Ashour stör målvaktens igångsättande förtjänstfullt och täcker uppspelet, bollen studsar ned till Björk som drar ett avslut över mål. Strax efter är det åter firma Ragnar/Bryngan som visar att de trivs ihop, Ragnar hoppar smart över bollen för Bryngan som har ett bättre läge att slå bollen på djupet mot Skoglund som kommit in i handlingen. Skoglund får till ett godkännt avslut och belönnas med en dubbvelhörna som vållar problem för de grönvitrandiga. Första hörnan tvingas målvakten boxa till ny hörna och på andra täcks skott förtjänstfullt av Fristadsbackar efter att Bryngelsson prövat lädret. Detta är starten på en händelserik period, Ashour får se Fristads målvakt göra en jätteräddning, Skoglund frestar skott över, Fristad för ett jätteläge metrarna framför mål, men får ej ordning på kropp och lemar som väl är. Bryngelsson tvingas av plan under en 10-minutersperiod för omplåstring av spräckt ögonbryn.

Ju mer halvlkene lider, destor mer tar Kinna över igen, men känslan är att det kan gå hur som helst, Fristad är farliga i sitt anfallsspel och har en större tyngd än Kinna vilket gör att de lyckas hålla uppe laget i perioder. Men det är ändå Kinna som matar på och skapar mestadels. När vi går in på sista 10 minuters perioden så får Björk iväg ett skott som vållar stora problem för målvakten, skottet ändrar riktning och buvräktaren tvingas till enboxning som ger farlig retur. Klockan tickar på och vi börjar så smått räkna med att det är 1poäng in till kontot som kommer att gälla denna fredag, men i den 89:e minuten kommer så segermålet. Det är med full front vi anfaller och uppoffrande löpningar genom hela laget som bäddar för målet, efter klackande och överlämningar på mittplan är det Luca Calic som slår en boll mot bortre delen av straffområdet där Bryngelsson möter upp med skott som målvakten räddar, men returen går rätt ut till Skoglund som kan raka in bollen och jublet infinner sig. DEt återstår dock 5 minuters spel, då domaren hittar 4minuters tilläggstid för ettt oräkneligt antal skador under halvleken. en femma där Fristad lyfter in många bollar mot Kinnas straffområde, det uppstår halvchanser, men aldrig den riktigt stora och 2-1 segern är ett faktum.

Maximala 6 poäng efter vårmatcherna och serieledning hela sommarlovet är något som givetvis sitter fint, det raporteras att skadorna på Åstrand & Axebrink är lindriga och skall inte vara någon fara inför omstarten. Då är förhoppningsvis större delen av truppen redo igen efter diverse blesyrer och sjukdomar det sista.

Det är många som gör bra insatser denna fredag och det är verkligen en lagseger, en seger när spelet inte stämmer helt och sent avgörande som kan betyda orehört mycket för hela truppen. Killarna vet att det finns där och jobbar man stenhårt för lagets bästa tills domaren avslutar matchen skall det mycket till för att vi skall bara beqsegrade. Björk gör åter en bra match och visar att hans tyngd, energi och rutin kommer att betyda mycket för oss i år. Åstrand gör en riktigt bra halvlek fram tills han tvingas bryta i halvtid. Töråsen är stabil i målet och svarar för några avgörande räddning, Adhour ständigt med smarta löpningar som kommer att ställa många frågor till div 4 försvararna i höst. Men ingen av dessa får några kanonkulor denna gång.....

3 Kanonkulor - Gustav Bryngelsson - 2 Assist, hårt jobb som bollsamlare och trivs i den rollen. Under den 10 minuters period Bryngan blev omplåstrad syntes det hur mycket han betyder för laget då vi föll lågt. Väl inne på plan med Terry Butcher bandage var det åter 100%!

2 Kanonkulor - Jonathan Martinez - Höll ihop försvaret trots rotation av spelare pga skador. Spelade enkelt och klokt.

1 Kanonkula - Niklas Ragnarsson - Vi har skrivit det för och komemr skriva det igen. 90 minuter hårt arbete, ett kraftpaket som det inte finns någon broms på.